Gjutjärnspanna stekpanna Satake
Klassiker som håller i generationer
Satake gjutjärnspanna håller hela livet om du sköter den väl.
Stekpannan är mattemaljerad vilket ger det perfekta resultatet och gör pannan lätt att använda och rengöra och står dessutom emot rost bra.
Stekpannan är mattemaljerad vilket ger det perfekta resultatet och gör pannan lätt att använda och rengöra och står dessutom emot rost bra.
Frakt:
Leveranstid:
Artnr:
12675
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Stekpanna i gjutjärn 22 cm eller 29 cm
Satake gjutjärnspanna håller hela livet om du sköter den väl.
Stekpannan är mattemaljerad vilket ger det perfekta resultatet och gör pannan lätt att använda och rengöra och står dessutom emot rost bra. Pannan tål diskmedel och fungerar på alla värmekällor och tål höga temperaturer.
Rengör inte stekpannan förrän den har svalnat. Kan rengöras med endast hett vatten, men tål
även handdisk med diskmedel och borste. Torka noggrant med en trasa eller papper direkt efter
rengöring.
Stekpannan kan inte användas i en microvågsugn.
Innan första användning ska panna diskas och torkas ordentligt. Fetta gärna in pannan med lite
matolja.
Undvik att hetta upp stekpannan när den är tom.
Repor och färgförändringar påverkar inte stekpannans prestanda.
4 mm gjutjärn
Mattemaljerad
Handtag i rostfritt stål
Ergonomiskt handtag med stabilt grepp
Rostar ej lika lätt som andra gjutjärnspannor
Tål diskmedel
Tål ej microvågsugn
Mått: Ø 22 cm
Vikt: 1,54 kg
4 mm gjutjärn
Mattemaljerad
Handtag i rostfritt stål
Ergonomiskt handtag med stabilt grepp
Extra handtag för lättare hantering
Rostar ej lika lätt som andra gjutjärnspannor
Tål diskmedel
Tål ej microvågsugn
Mått: Ø 29 cm
Vikt: 2,92 kg
Innan första användning ska panna diskas och torkas ordentligt. Fetta in pannan med lite matolja. Undvik att hetta upp stekpannan när den är tom.
Använd gärna redskap av trä. Försiktig användning av metallspatel eller stekspade är ok, men försök att undvika metallredskap när du just gjort en infettning av stekpannan. Förvara inte mat i gjutjärnspannan. Det är dåligt för både stekpannan och maten.
Rengör inte stekpannan förrän den har svalnat. Kan rengöras med endast hett vatten, men tål även handdisk med lite diskmedel och borste. Använde du tillräckligt med stekfett så bör varmvatten och borste räcka vid rengöring.
Sitter matrester fast för hårt så skölj med lite salt och rapsolja. Borsta rent. Skulle det fortfarande sitta fast rester, häll några matskedar rapsolja och grovt salt i stekpannan och skrubba med en pappershandduk tills det släpper. Undvik att blötlägga gjutjärnspannor.
Torka noggrant med en trasa eller papper direkt efter rengöring. Repor och färgförändringar påverkar inte pannans prestanda.
Stekpannan måste vara absolut torr innan den ställs undan. Ska man stapla flera pannor så lägg ett lager hushållspapper mellan dem. Detta håller fukten borta och skyddar stekytan.
Skulle ni i framtiden ändå få lite rost på stekpannan så gå igenom den första diskningen och sedan infettningen så är pannan som ny igen.
Satake gjutjärnspanna håller hela livet om du sköter den väl.
Stekpannan är mattemaljerad vilket ger det perfekta resultatet och gör pannan lätt att använda och rengöra och står dessutom emot rost bra. Pannan tål diskmedel och fungerar på alla värmekällor och tål höga temperaturer.
Rengör inte stekpannan förrän den har svalnat. Kan rengöras med endast hett vatten, men tål
även handdisk med diskmedel och borste. Torka noggrant med en trasa eller papper direkt efter
rengöring.
Stekpannan kan inte användas i en microvågsugn.
Innan första användning ska panna diskas och torkas ordentligt. Fetta gärna in pannan med lite
matolja.
Undvik att hetta upp stekpannan när den är tom.
Repor och färgförändringar påverkar inte stekpannans prestanda.
4 mm gjutjärn
Mattemaljerad
Handtag i rostfritt stål
Ergonomiskt handtag med stabilt grepp
Rostar ej lika lätt som andra gjutjärnspannor
Tål diskmedel
Tål ej microvågsugn
Mått: Ø 22 cm
Vikt: 1,54 kg
4 mm gjutjärn
Mattemaljerad
Handtag i rostfritt stål
Ergonomiskt handtag med stabilt grepp
Extra handtag för lättare hantering
Rostar ej lika lätt som andra gjutjärnspannor
Tål diskmedel
Tål ej microvågsugn
Mått: Ø 29 cm
Vikt: 2,92 kg
Innan första användning ska panna diskas och torkas ordentligt. Fetta in pannan med lite matolja. Undvik att hetta upp stekpannan när den är tom.
Använd gärna redskap av trä. Försiktig användning av metallspatel eller stekspade är ok, men försök att undvika metallredskap när du just gjort en infettning av stekpannan. Förvara inte mat i gjutjärnspannan. Det är dåligt för både stekpannan och maten.
Rengör inte stekpannan förrän den har svalnat. Kan rengöras med endast hett vatten, men tål även handdisk med lite diskmedel och borste. Använde du tillräckligt med stekfett så bör varmvatten och borste räcka vid rengöring.
Sitter matrester fast för hårt så skölj med lite salt och rapsolja. Borsta rent. Skulle det fortfarande sitta fast rester, häll några matskedar rapsolja och grovt salt i stekpannan och skrubba med en pappershandduk tills det släpper. Undvik att blötlägga gjutjärnspannor.
Torka noggrant med en trasa eller papper direkt efter rengöring. Repor och färgförändringar påverkar inte pannans prestanda.
Stekpannan måste vara absolut torr innan den ställs undan. Ska man stapla flera pannor så lägg ett lager hushållspapper mellan dem. Detta håller fukten borta och skyddar stekytan.
Skulle ni i framtiden ändå få lite rost på stekpannan så gå igenom den första diskningen och sedan infettningen så är pannan som ny igen.
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Allt du älskar med gjutjärn – utan krångel
fr. 599 kr
0
" Riktigt bra panna med fin värmefördelning."
fr. 999 kr fr. 1249 kr
0
”En riktigt skön proffspanna för både restaurang- kockar och glada amato...
fr. 899 kr fr. 1350 kr
0
Mer från Satake
Allt du älskar med gjutjärn – utan krångel
fr. 599 kr
0
Andra köpte även
"Fin korg i bra storlek. Enklare att baka med överdrag" ⭐️⭐️n...
fr. 248 kr
0