Hemlagad glass

Användarnamn

GÖR GLASS HEMMA MED ELLER UTAN GLASSMASKIN MED DESSA ENKLA RECEPT NEDANFÖR.

1. Glass grundrecept


Med detta recept kan du göra vilken smak av glass du än kan tänka dig, grunden är lika och smaken är upp till dig!

Ingredienser:

5dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
2tsk vaniljpulver

Gör så här:

1. Vispa visprgrädden tills den är fluffig. 
2. Mixa ner kondenserad mjölk och vaniljpulver och mixa till en jämn smet. Här mixar du även ner valfri smak, t.ex. hallonpyre.
3. Häll i form och täck över med plast, låt stå i frysen i minst 6 timmar. Låt stå helst över natten.
4. Servera med valfri topping.

2. Lemon Curd och maräng glass


Ingredienser:

5dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (400g)
2dl lemon curd
2msk färskpressad citronjuice
krossade maränger

Gör så här:

1. Vispa vispgrädden tills den är fluffig. Tillsätt kondenserad mjölk, hälften av lemon curd och citronjuicen och vispa ihop. Häll ner grädden i en form som rymmer ca 12l.
2. Häll på grädden resten av lemon curden. Tillsätt vatten i curden innan du häller om den är fast. 
3. Ställ glassen i frysen i minst 6 timmar. 
4. Servera med krossad maräng.

3. Mango- och yoghurt glass (toppad med rostad kokos)


Ingredienser:

3dl naturell tjock yoghurt
250g fryst mango
3msk flytande honung
rostad kokos

Gör så här:

1. Mixa ihop yoghurt, mango och honung.
2. Ställ i frysen i minst 3h.
3. Servera med rostad kokos.

4. Vattenmelonglass


Ingredienser:

1 liter tärnad vattenmelon
2msk färskpressad limejuice

Gör så här:

1. Tärna vattenmelonen och mixa det med limejuicen. Sila. 
2. Fyll i glassformar och ställ i frysen i minst 6 timmar.

5. Blåbärsglass


Ingredienser:

5dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (400g)
250g frysta, tinade blåbär
hackade hasselnötter

Gör så här:

1. Vispa vispgrädden.
2. Mosa eller mixa tinade blåbären. Blanda ihop kondenserad mjölk med blåbären.
3. Häll ner grädden och rör om till en jämn smet.
4. Häll ner i en form och ställ i frysen i minst 6 timmar.
5. Servera med hackade hasselnötter.