![](/dokument/bibliotek/Image/Landingssidor/hemgjord-glass-bild-1.jpg)
![](/dokument/bibliotek/Image/Landingssidor/hemgjord-glass-bild-2.jpg)
GÖR GLASS HEMMA MED ELLER UTAN GLASSMASKIN MED DESSA ENKLA RECEPT NEDANFÖR.
![](/dokument/bibliotek/Image/Landingssidor/glass-grundrecept.jpg)
1. Glass grundrecept
Med detta recept kan du göra vilken smak av glass du än kan tänka dig, grunden är lika och smaken är upp till dig!
Ingredienser:
5dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
2tsk vaniljpulver
Gör så här:
1. Vispa visprgrädden tills den är fluffig.
2. Mixa ner kondenserad mjölk och vaniljpulver och mixa till en jämn smet. Här mixar du även ner valfri smak, t.ex. hallonpyre.
3. Häll i form och täck över med plast, låt stå i frysen i minst 6 timmar. Låt stå helst över natten.
4. Servera med valfri topping.
![](/dokument/bibliotek/Image/Landingssidor/lemon-curd-marang-glass.jpg)
2. Lemon Curd och maräng glass
Ingredienser:
5dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (400g)
2dl lemon curd
2msk färskpressad citronjuice
krossade maränger
Gör så här:
1. Vispa vispgrädden tills den är fluffig. Tillsätt kondenserad mjölk, hälften av lemon curd och citronjuicen och vispa ihop. Häll ner grädden i en form som rymmer ca 12l.
2. Häll på grädden resten av lemon curden. Tillsätt vatten i curden innan du häller om den är fast.
3. Ställ glassen i frysen i minst 6 timmar.
4. Servera med krossad maräng.
![](/dokument/bibliotek/Image/Landingssidor/mango-yoghurt-glass.jpg)
3. Mango- och yoghurt glass (toppad med rostad kokos)
Ingredienser:
3dl naturell tjock yoghurt
250g fryst mango
3msk flytande honung
rostad kokos
Gör så här:
1. Mixa ihop yoghurt, mango och honung.
2. Ställ i frysen i minst 3h.
3. Servera med rostad kokos.
![](/dokument/bibliotek/Image/Landingssidor/vattenmelonglass.jpg)
4. Vattenmelonglass
Ingredienser:
1 liter tärnad vattenmelon
2msk färskpressad limejuice
Gör så här:
1. Tärna vattenmelonen och mixa det med limejuicen. Sila.
2. Fyll i glassformar och ställ i frysen i minst 6 timmar.
![](/dokument/bibliotek/Image/Landingssidor/blAbArsglass.jpg)
5. Blåbärsglass
Ingredienser:
5dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (400g)
250g frysta, tinade blåbär
hackade hasselnötter
Gör så här:
1. Vispa vispgrädden.
2. Mosa eller mixa tinade blåbären. Blanda ihop kondenserad mjölk med blåbären.
3. Häll ner grädden och rör om till en jämn smet.
4. Häll ner i en form och ställ i frysen i minst 6 timmar.
5. Servera med hackade hasselnötter.