Lyckas med att kavla pajdeg

Användarnamn

Kavlad pajdeg
Så här lyckas du med en kavlad pajdeg. Ta dig tid, stressa inte, kyldegen och ha mjöl och vatten till hands om det skulle behövas.
1 Ha inte bråttom!
Om du inte har gjort en hel del pajer innan, ge dig själv tillräckligt med tid. Paj kan göras i förväg så att du inte behöver stressa. En pajdeg kan göras upp till en vecka innan pajen ska avnjutas och ställa i kylskåp i väntan på bakning. När är dags att kavla ut degen, gör det lugn och ro, inte i sista sekunden. 

2 Gör om, gör rätt.
Ja det stämmer. Om degen inte vill låta sig kavlas ut första gången, krama ihop bollen och börja om. Glutenfria mjöl behöva lite mer arbete än de med gluten, så det extra kavlandet gör det lättare att få till det andra gången. Blir degen FÖR varm måste den dock in i kylen en stund igen.

3 Ha extra mjöl och kallt vatten redo.
Ibland behövs lite extra vatten eller mjöl för att få till degen. Ha dem nära till hands. Inget är så irriterande som att försöka få ut mjölpaketet ur skåpet och öppna det med kladdiga fingrar eller hämta vatten och kleta ned kranar och diskbänk.

4 Ha fyllningen redo
Förberedelse minimerar stress. Ha fyllningen redo när pajskalet är klart.

5 Kyl innan gräddning 
Kyl ned hela pajen under 30 minuter före bakningen. Detta bidrar till en fin gyllene skorpa. Om du bara gör paj med pajskal i botten, kyl skalet innan det fylls och bakas av. Pajskal gräddas med fördel fyllda med pajbönor.


Tips & recept på pajer hittar du HÄR!


PAjbönorNon-stick kavel   Pajform hjärta   Pajformar med lös botten     Rektangulär pajform   Pajformset
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: a8LEMt (motverkar spam)
Inga kommentarer