Användarnamn

Ugnsbakad sparris
Tillaga sparrisen i ugnen.
Så här tillagar du sparris i ugnen:

Ingredinser:


Färsk grön sparris
Olivolja
Salt
Peppar
ev citron

Gör så här:


Sparris i ugn.
Sätt på ugnen på 225°C.
Börja med att skära eller bryta av den nedre delen av sparrissjälkarna och skölja bort eventuell jord och smuts. 

Lägg de rena sparrisjälkarna i en ugnsfast form eller i en liten långpanna.
Ringla över olivolja, peppra och salta. Vill di kan du pressa över lite citronsaft eller riva över lite citronskal.

Baka sparrisen i ugnen under 10-15 minuter beroende på sparrisens tjocklek.
Stick en provsticka i sparrisen, den ska ha blivit mjuk men fortfarande har kvar lite motstånd.

Sparris och tryffel är en härlig kombo. Lika så sparris, smör och parmesan eller hollandaisesås.
Citrussalt är perfekt till sparris och svart salt ser riktigt snyggt ut som dekoration på den vita sparrisen.

Saker som är bra att ha:


Sparrisgryta  Tryffelolja dödahavssaltprovsticka    svart salt   citrussalt    Långpannor 
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: UBqfKA (motverkar spam)
Inga kommentarer