Julinformation: Vi skickar julklappar fram till förmiddagen den 22 december. För beställningar som måste hinna fram före jul, lägg din order senast förmiddagen den 19 december så skickar vi samma dag. LÄS MER
Sallad på äpple, rädisa, fänkål med grapefrukt-dressing

Användarnamn

Äppel- & fänkålssallad med grapefruktdressing
En krispig sallad med grapefruktdressing. Syran i grapefrukt och citron skyddar att äpple från att bli brunt. Därför klarar salladen att stå framme ett bra tag utan att bli ful.

Ingredienser:


60ml färskpressad grapefruktj 
1 msk färskpressad citron
0,5 tsk honung
salt
peppar
2 msk olivolja
1 stor fänkål 
7 rädisor
1 stort äpple  
100g parmesanost

Gör så här:


Vispa ihop grapefruktjuice, citronsaft och honung, smaka med salt och peppar. Droppa långsamt i olivoljan under omrörning tills dressingen är väl blandad.

Skär bort torra toppar på fänkålen och spara gärna lite av de fina fransiga till garnering.

Skär fänkålen i kvartar och skiva mycket tunt, gärna med mandolin.
Kvarta äpplet, kärna ur och skiva det och rädisorna mycket tunt.

Blanda rädisor, äpple och fänkål i en skål.
Häll dressingen över salladen och blanda runt.

Smaka av. 

Häll salladen i en serveringsskål eller på ett stort fat.
Hyvla parmesan över salladen och garnera eventuellt men fänkålsblad.
Servera omedelbart.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: bAFSYf (motverkar spam)
Inga kommentarer