Sallad på äpple, rädisa, fänkål med grapefrukt-dressing

Användarnamn

Äppel- & fänkålssallad med grapefruktdressing
En krispig sallad med grapefruktdressing. Syran i grapefrukt och citron skyddar att äpple från att bli brunt. Därför klarar salladen att stå framme ett bra tag utan att bli ful.

Ingredienser:


60ml färskpressad grapefruktj 
1 msk färskpressad citron
0,5 tsk honung
salt
peppar
2 msk olivolja
1 stor fänkål 
7 rädisor
1 stort äpple  
100g parmesanost

Gör så här:


Vispa ihop grapefruktjuice, citronsaft och honung, smaka med salt och peppar. Droppa långsamt i olivoljan under omrörning tills dressingen är väl blandad.

Skär bort torra toppar på fänkålen och spara gärna lite av de fina fransiga till garnering.

Skär fänkålen i kvartar och skiva mycket tunt, gärna med mandolin.
Kvarta äpplet, kärna ur och skiva det och rädisorna mycket tunt.

Blanda rädisor, äpple och fänkål i en skål.
Häll dressingen över salladen och blanda runt.

Smaka av. 

Häll salladen i en serveringsskål eller på ett stort fat.
Hyvla parmesan över salladen och garnera eventuellt men fänkålsblad.
Servera omedelbart.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: qHhwqU (motverkar spam)
Inga kommentarer