Recept på glutenfria våfflor med mandelmjöl

Användarnamn

Glutenfria våfflor med mandelmjöl
Goda glutenfria våfflor bakade på mandelmjöl. Receptet räcker till 10-12 våfflor.

Ingredienser:

2 dl vispgrädde
4 ägg
2,5 dl mandelmjöl
1-2 msk smält smör (neutral olja funkar också om du inte vill ha smör)
2 tsk bakpulver
1 krm salt
ev 2 msk socker och innehållet i en liten vaniljstång


Gör så här:

Vispa grädden fluffig. Vispa i en annan skål  ägg,eventuellt socker och vaniljfrön. Vänd ner i den vispade grädden i äggsmeten. Blanda lmjöl, salt och bakpulver och vänd ner det också i smeten med grädde och ägg, Tillsätt sedan smält smör.

Smörj det varma våffeljärnet med lite smör och grädda härliga våfflor.

Användbart:

Mandelmjöl     Ekologisk vaniljstång    Salt från ibiza

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: WD9bkZ (motverkar spam)
Inga kommentarer