Bästa hållarna för majskolvar!

Användarnamn

Håll majsen med hållare
2017-05-04 @ 13:20:03
Majshållare för grillade eller kokta majskolvar
Majs är gott.
På sommaren grillar vi ofta majs och äter den med smör och flingsalt.
Enkelt & gott.

Majsens ganska neutrala och lite söta smak står sig bra mot andra smaker som kan skrika lite högre.

Men att äta de lite kladdiga kolvarna är inte det enklaste. Fingrarna blir kletiga och inte funkar det så bra att hålla med servetten. Vid något tillfälle testade vi att sticka in en gaffel i varje ände på majskolven. Resultatet ver inte lysande precis även om det delvis funkade. Vinkeln på gaffeln gjorde det hela ganska svårt.

Att sticka in en provsticka av metall i båda ändar var en annan lösning som inte fungerade så bra. Stickorna var lite långa och med enbart en sticka i varje ände tenderade kolven att snurra. Inget vidare det heller alltså.

En dag hittade jag majskolvshållarna. Mina första var ganska stora och hade bra lite gummerat handtag. Den enda nackdelen var att de for omkring i kökslådorna med sina totalt 4 vassa spikar (2 på varje) och då och då fick jag ett sting av majshållar-skorpionerna.

Nu har jag hittat dessa fantastiskt gulliga hållare för majskolvar som förutom att hålla majsen med två piggar från varje ände dessutom kan tryckas ihop, i varandra, när de inte används och därför aldrig ger mig eller någon annan ett tjuvnyp.

I år går vi en bra majsgrillarsommar till mötes med rätt sorts hållare för majsen.

I maj kan du köpa dem på FreakKitchen till extra bra pris.

Ching!


Majshållare   Fleur de sel  

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: QghFre (motverkar spam)
Inga kommentarer