Vad är i säsong i mars?

Användarnamn

Vad äter man i mars?
2017-03-08 @ 16:57:00
Mars kan tyckas vara en svår månad för den som vill äta gott men i säsong. Lite av en kulinarisk utmaning kan det tyckas men det finns russin att plocka även i mars.
Det är mars. Naturen sover fortfarande men är på väg att vakna upp. Än dröjer det ett tag men snart spirar det igen. Jag kommer under tiden att trösta mig med fina fiskar och härliga skaldjur. Mars är musslornas och ostronens månad. Alltså ett perfekt tillfälle för fest!

Plötsligt blev denna i norden magra månad en fantastisk högtid. Svenska ostron och musslor hör dessutom till de finaste du kan hitta.

Annat i säsong är äpplen, citrus, rotfrukter, kål och lök. Tillaga dem som sallader, soppor eller mos.
Vill du äta kött är ren ett fint alternativ just nu.

Läs mer...

Råvaror i mars:
Abborre
Blåmusslor
Citrusfrukter
Endive
Grönkål
Gul lök
Gös
Hummer
Jordärtskocka
Kiwi
Kolja
Kålrot
Lake
Morötter
Ostron
Palsternacka
Ren
Rödlök
Grönkål
Räkor
Rödbeta
Strömming
Svenska äpplen
Vitkål 
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: BPaUdk (motverkar spam)
Inga kommentarer