HÄR KAN DU HITTA VÅRA FAVORIT SORBET SMAKER SOM DU KAN SJÄLV PRÖVA PÅ ATT GÖRA HEMMA.

1. Hallon- och grapefruktsorbet.
Ingredienser:
500g frysta hallon
1dl strösocker
2dl färskpressad grapefruktjuice
1 äggvita
Gör så här:
1. Koka upp hallon med sockret. Mixa lätt och sila. Låt det svalna.
2. Blanda hallonpyrén med grapefruktjuicen.
3. Vispa äggvitan till vitt skum och blanda ner i pyrén.
4. Mixa i glassmaskinen (om du inte har en glassmaskin kan du frysa ner smeten i 1-2h och mixa sedan till rätt konsistens).
5. Servera klara sorbeten.

2. Mangosorbet
Ingredienser:
2 mango
2dl vatten
2dl strösocker
2msk citron
Gör så här:
1. Häll sockret och vatten i en kastrull. Låt det koka i ca 5 minuter till ett sockerlag.
2. Skala mangon och skär den i klyftor, in mot den stora kärnan i mitten. Lägg fruktköttet i matberedare eller mixer och mixa till en pyré.
3. Tillsätt sockerlagen och smaksätt med lite citronsaft.
4. Lägg mixen i en skål och låt det stå i frysen i minst 5 timmar. Vispa några gånger under infrysningen. Detta minskar på bildningen av iskristaller.
5. Servera.

3. Citron- och limesorbet
Ingredienser:
2 äggvitor
1dl limesaft
1dl citronsaft
1,75dl strösocker
Gör så här:
1. Lös upp sockret i 3 1/2dl vatten på svag värme under omrörning. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter. Låt lagen svalna.
2. Tillsätt citron- och limejuicen.
3. Häll blandningen i ett platskärl och ställ i frysen tills den börjat stelna. Häll över i en stor bunke och vispa den tills den är skummig.
4. Vispa äggvitorna fluffiga och styva i en annan skål. Vänd ner dem i saftblandningen.
5. Ställ allt tillbaka i frysen i några timmar tills den stelnat.
6. Servera.

4. Ananas sorbet
Ingredienser:
250g fryst ananas
1 1/2dl kokosmjölk
citronsaft enligt smak
Gör så här:
1. Mixa ananas och kokosmjölk i en matberedare eller mixer till en tjock sorbet.
2. Tillsätt citronsaft för surhet och blanda ihop.
3. Servera genast

5. Blåbärssorbet med citron
Ingredienser:
3+2dl blåbär
1 citron
1.5+1dl vatten
1dl vit sirap
2 äggvitor
0.5dl strösocker
mynta
Gör så här:
1. Mosa 3dl blåbär med en mixer eller gaffel.
2. Skölj citronen noga under ljummet vatten och strimla skalet med en zestjärn. Pressa ut 0.5dl citronsaft.
3. Blanda blåbären med citronsaft, 1.5dl vatten och sirap.
4. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd dem ner i blåbärsblandningen. Frys smeten i glassmaskinen(om du inte har en glassmaskin kan du frysa blandningen i 2-3h och i jämna mellanrum mixa till blandningen för rätt konsistens.
5. Koka citronskalen i 1dl vatten med socker i ca 5 minuter. Låt det kallna.
6. Servera sorbeten i glas och toppa med citronskalen och 2dl blåbär. Garnera med mynta.