Morsdagspresenter och mosdagstips

Användarnamn

Mors dag är en högtidsdag då man firar mödrar som är med oss eller som har lämnat oss, det är en tid att visa uppskattning, eftertanke och för att hylla mödraskapet.

Historien bakom uppkomsten av Mors dag börjar i USA i början av 1900-talet. En kvinna vid namn Anna Jarvis bestämde sig för att hedra sin mor och genomförde det första gången 1908 i West Virginia. Det blev en sådan fin stund att Anna bestämde sig för att skapa en officiell högtid för mödrar kallad Mors dag. Anna kämpade och drev sin kampanj i flera år tills det slutligen blev officiellt år 1914 att alla mödrar skulle få en alldelles egen speciell dag då de hyllas och hedras. Efter att det gjorts officiellt spreds denna dag och blev en officiell högtid runtom i USA och senare i resten av världen. 

I Sverige firade vi Mors dag för första gången år 1919 och nu för tiden infaller högtiden den sista söndagen i maj månad. Vi har alltså firat våra mödrar i över hundra års tid, en fin tradition som förtjänas att uppmärksammas lite extra. 

Hur man väljer att fira är såklart individuellt, en del firar med blommor och kort, andra med en heldag på stan eller en helg fylld med roliga aktiviteter. Vi på FreakyKitchen vill hjälpa er att fira denna härliga högtid med tips, recept och inspiration. Vi tar varje chans till att fira!
Väska till vinflaska LV ljus
Lyxigväska till vinflaskan
129 kr
Köp
Info
0
Litet guldfat Thank You
Guldfat som tack
179 kr
Köp
Info
0
Kakfat 2 våningar
"Finaste fatet till mina cup-cakes"
⭐️⭐️⭐️⭐A...
399 kr
Köp
Info
0
Tekanna japansk svart i gjutjärn
699 kr 899 kr
Köp
Info
0
Mors dag är ett tillfälle då vi kan stanna upp, släppa all vardagsstress och samlas för en viktig dag tillsammans. Det är en chans att ta vara på det som är viktigt i livet, att visa omtanke och uppskattning för våra mödrar. Ett perfekt tillfälle att samlas med nära och kära för en mysig dag tillsammans.

Något fint man kan välja att göra för sin mor på denna dag är att baka eller laga något smaskigt till henne. 
Vad sägs om att baka en alldeles egen princesstårta? Eller laga en hemmagjord pasta med färskost och soltorkade tomater? 
Oavsett vad du väljer så kan du inte misslyckas och ni kommer garanterat att få en mysig stund tillsammans.
Marsipan Grön 500g
"Den perfekta prinsesstårtemarsipanen"
54 kr 59 kr
Köp
Info
0
Nduja di spilinga
Bredbar ursprungsskyddad salami på burk
99 kr
Köp
Info
0
Gåslever 100 g La Quercynoise
En klassisk fransk delikatess
179 kr
0
Champagnegelé Au Temps d'Eugénie
"Lika lyxig som god!"
77 kr
Köp
Info
0
Oliver gröna Nocellara
Testa en ursprungsskyddad oliv från Sicilien. Så god!! Love it.
59 kr
Köp
Info
0
Marsipan vit 500g
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Bästa marsip...
55 kr 60 kr
Köp
Info
0
Olivolja citron
"Underbar frisk & härlig olja"
179 kr
Köp
Info
0