Användarnamn

Syrénmarmelad eller syrénsylt
En härlig marmelad eller sylt. Njut den till scones och te, i en kaka eller till pannkakorna.

Ingredienser:



125 g syrenblomklasar
3 dl socker
4 dl vatten
1 st citron
ev 1 krm kanel eller kardemumma och lite färsk citronmeliss
eller lite äkta vanilg från vaniljstång eller vaniljpulver.


Gör så här:



Tvätta citronen noga, riv skalet och pressa saften. Hacka blomklasarna och blanda med socker och i en skål (blanda i ev krydda). Koka upp vattnet och häll det över blandningen. Häll allt i kastrullen och koka i cirka 10 minuter, eller tills blommorna mjukna. Koka inte för länge. Då blir marmeladen hård. Ta grytan från värmen, häll i saft och skal från citronen och rör i någon minut. Fyll på varma, desificerade burkar.
Låt svalna och förse burkarna med fina etiketter.

tips!
 Om du har många svarta kryp i dina syréner lägg först syrénklasarna på vitt papper, så att krypen kommer ut.



Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: zRUUrw (motverkar spam)
1 Kommentar
#1
Monica
Gjorde enligt recept. Plockade bort klasar a, dvs stjälken o hade bara 125g blommor. Blev inte fast efter ett par dagar. Bör det vara syltsocker istället? Jag har kokat upp en gång till nu och väntar några dagar till. ..
2023-06-12 @ 22:57:19