Recept på syrénblomsocker

Användarnamn

Syrénblomsocker
Romantiskt och försommarvackert. Socker med smak av den vackraste av blommor. Använd sockret i glass, såser, på kakor och bakverk eller i de samma. Testa att baka mördegskakor och drömmar med syrénsocker.

Ingredienser:



1,5-2dl syrénblomor
1kg socker

Gör så här:


Låt syrenblommorna ligga på vitt papper eller tyg en stund så att eventuella kryp ger sig av.
Ta loss de små blommorna en efter en. Det ska totalt vara 1,5-2 dl blommor.

Varva blommorna med socker i en rejäl glasburk.
Ge burken en fin etikett och skaka om burken och dess innehåll lite då och då.

Efter ett par veckor kan man använda det romantiska syrénsockret till kakor, desserter, i te och såser.
Tycker du att de torkade blommorna i sockert är fula kan du peta bort dem när du använder sockret.

Saker som kan vara bra att ha:

Köp burken här!
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: yLy2h9 (motverkar spam)
Inga kommentarer