5 enkla vårrecept att testa nu

Användarnamn

5 enkla vårrecept att testa nu
2023-05-02 @ 00:06:22
Enkelt, snabbt och gott att testa i vår,
Några snabba och enkla recept att fira våren och försommaren med.

Jordgubbssallad
Jordgubbsspenatsallad: I en stor skål, blanda färsk spenat, skivade jordgubbar, hackade pekannötter, smulad fetaost med en balsamvinägrett. Blanda ihop och servera omedelbart.
sparris
Citronvitlöksrostad sparris:
Värm ugnen till 400°F. Knäpp av de träiga ändarna av sparrisen (vit eller grön) och lägg dem på en plåt. Ringla över olivolja, citronsaft, hackad vitlök, salt och peppar. Rosta i 10-15 minuter, tills de är mjuka och lite bruna.
kyckling
Grillad kyckling med mangosalsa:
Pensla benfria, skinnfria kycklingbröst med olivolja och smaka av med salt och peppar. Grilla 6-8 minuter per sida tills de är genomstekta. Förbered under tiden mangosalsan genom att kombinera tärnad mango, tärnad rödlök, hackad koriander, limejuice och en nypa salt. Servera den grillade kycklingen med mangosalsan på toppen.
svampwok
Nudlar eller ris med wokade vårgrönsaker:
Värm sesamolja på medelhög värme i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt hackad sparris, skivad svamp, tärnad paprika och hackad vitlök. Fräs i 5-7 minuter tills grönsakerna är mjuka men fortfarande lite knapriga. Servera över ris eller nudlar.
morotssoppa
Morots- och ingefärssoppa: Fräs tärnad lök i smör i en stor gryta tills den är genomskinlig. Tillsätt hackade morötter, riven ingefära, kyckling- eller grönsaksbuljong och en nypa salt. Sjud i 20-25 minuter, tills morötterna är väldigt mjuka. Purea soppan i en mixer tills den är slät, återgå sedan till grytan och rör ner lite grädde eller kokosmjölk för extra fyllighet. Servera varm.
Sesamolja i glasflaska
Rostad olja för fin smaksättning
109 kr
0
Fleur de Sel Camargue 3st mini
"Superfian burkar med fint salt. Perfekt värdinne-present & lika bra som bordskryddor".
189 kr
0
Balsamico Nonna Carlotta Modena 5 år ekologisk
Fin fin balsamico helt utan tillsatser
99 kr
Köp
Info
0
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: sQNEWH (motverkar spam)
Inga kommentarer