Lyckas med knäcken till jul utan att bli knäckt. Recept och tips för den ultimata knäcken.

Användarnamn

Bli inte knäckt av knäcken
2022-12-11 @ 11:36:17
Bli inte knäckt av knäcken. Tips & recept för att lyckas med den perfekta knäcken.
Termometer med spett -50 till 300°C Patisse
219 kr
0
Bakmatta i glasfiber och silikon
För ugnen och bakbordet
fr. 219 kr
0
Matlagningstermometer i stål 220°C
Temperaturkontrollerad matlagning 0-220°C
169 kr
Köp
Info
0
Sylt- & konfekttermometer till 220°C
Håll koll på koket i Celsius & Farenheit upp till 220°(400°).
315 kr
Köp
Info
0
Vad vore julen utan knäck?
Jag gillar ganska hård nästan krispig knäck och kokar den länge.
Gärna i en vid panna. Jag har en gammal fin fransk traktörpanna som funkar perferkt.
Det går snabbare är i en smalare kastrull eller gryta.

Någon gång har jag testat att koka den i mikron och det går ganska bra.
Det är ett snabbt och smidigt sätt men jag tycker det förtar lite av glädjen och julmyset.

Att koka långsamt i en panna på spisen sprider dessutom härlig koladoft i hela huset.

Att lyckas med den perfekta knäcken är inte så svårt.
En bra guide med temperaturer och tider hittar du HÄR!

Det kan vara kul att smaksätta knäcken på olika sätt.
Några spännande recept att utgå från hittar du HÄR!

Recept

Knäck med citronsmak
Lite syrlig och härligt spännande knäck med citronsmak gör garanterat succé som komplement till den klassiska varianten.
Knäck med solros
Mmm... Med solrosfrön i knäcksmeten kan man i alla fall få inbilla sig att knäcken är lite nyttig! Seg och knaprigt god är den i alla fall.
Knäck med chokladsmak
Ljuvlig chokladknäck är en suveränt god knäck med kakao i smeten. Chokladknäck kan man gott njuta av året om.
Polkagrisknäck
En spännande knäckvariant är knäck med polkagrissmak.Två klassiska godissorter i en skulle man kunna säga. Det här receptet räcker till ca 75st knäck.
Knäck med pepparkakssmak
Två klassiska julsmaker i en liten pappersform. Koka knäck med pepparkakssmak. En kul variant av knäck vid sidan av den traditionella.
Knäck
Vad vore en jul utan knäck? Julen godaste och segaste knäck har också det absolut enklaste receptet. Julens bästa knäck gör du med lika delar grädde, sirap och socker som får koka till härlig knäck som fylls i knäckformar eller hälls ut på en oljad plåt alternativt en silikonduk och sedan bräcks eller delas till knapriga skärvor.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: YZkxRJ (motverkar spam)
Inga kommentarer