Kul råvaror, köksaker & presenter. Från salt till sugarpaste.

Användarnamn

Inlägg taggade med "olivolja"

Potatisblommor
Superfina potatisrosor eller potatisblommor som du enkelt fixar på en muffinsplåt.
Vampire Botherer biffar
Biffar marienrade i Vampire Botherer (2 personer)
Inlagda kronärtskockor i olja
Kronärtskocka i olja är riktig en favorit. Bra att ha till hands när du får oväntat besök, i en vardagspasta eller när något behöver en liten extra kick fylld med vitlök, lager, timjan och lite vin.
Tomatsås
Spara tomaterna på bruk. Tomatsås att att konservera för senare användning.
Rostade körsbärstomater i olja
Bevara sommaren tomater eller gör dem vilken tid på året som helst bara för att de är så underbart goda. Superenkelt och lika gott!
Romanescosås
En fantastisk sås av mandel och grillad paprika
Black gralic & ricotta pizza
Testa någonting nytt med svart vitlök på pizzan !
Vad är Pinzimolio?
De nästan mogna oliverna ger den en fräsch parfym och en delikat fruktig smak, vilket gör oljan idealisk för att smaksätta alla typer av färska grönsaker som selleri, fänkål, rädisor, kronärtskockor, morötter, tomater, sallad, paprika...
Dinkelsallad
Dinkelsallad med sötsur Merlot, en härlig sallad på egen hand eller tillsammans med grillat, kyckning eller lax. Räcker till 4 personer som huvudrätt eller till 8 som förrätt.
Köp en billig olivolja och en god
Lagar du mycket mat med olivolja bör du ha minst 2 oljor hemma. En bättre och en sämre.
Linguine med citron, mynta & kapris
Det blir inte bättre än så här. Enkelt, snabbt & gott. En lätt pastarätt men frisk smak som gör dig lagom mätt. Lika bra till en lunch i solen som till fredagsmyset.
Tryffeldressing eller tryffelmajonäs
Magisk dressing eller majonäs perfekt till hamburgare, sparris eller äggmacka. Receptet ger ca 4dl. Att göra egen majonnäs är enkelt, se bara till att alla ingredienser har samma temperatur och ta det lugnt med oljan i början när du vispar. Man kan rädda en sprucken majonäs genom att börja om med en ny sats och allra sist röra i den spruckna omgången.
Tryffeldressing
Tryffel ger fin smak åt den här härliga dressingen.
Pajdeg med olivolja
En snabb och enkel pajdeg som kan varieras med olika typer av mjöl. Rör ihop och tryck ut i en form. Degen är lagom stor till en paj för 4-5 personer eller en pajform på ca 25cm i diameter. Mjölsorterna kan varieras. Testa gärna glutenfria mjöl. Olivoljan kan bytas mot en annan typ av olja.
Pasta med havets läckerheter
En riktigt härlig pasta med havets läckerheter, skaldjur och bläckfisk. Hemligheten är att använda sig av de bästa råvarorna. laga och njut. Receptet är för fyra personer.
Focaccia med olika smaksättningar
Focaccia är ett fantastiskt italienskt bröd som kan varieras i oändlighet. Lite tungt och gott som tillbehör till mat eller kanske som en egen rätt. Baka det naturellt helt utan annan smaktillsats än olivolja och salt eller experimentera fram din egen favoritkombination.
Olivoljeprovning
Det är kul att testa olivolja!! Tillvägagångssättet liknar det vid vinprovning och jag måste erkänna att smakerna är överraskande olika. Notera särskilt eftersmaken på vissa oljor som är riktigt pepprig. Efter ett smaktest inser man att det är skillnad på olja och olja. Inte bara på kvalitet utan på smak och användningsområde. En liten provning kan bli inledningen på en härlig middag med dina vänner. Kanske övergår provningen i intagandet av förrätten som då skulle kunna bestå av gott bröd och lite härliga italienska charkuterier och grönsaksinläggningar. Du har fått en härligt social start på middagen och en snackis som håller fram till efterrätten om man så vill.
Steka i olivolja
Det är inte farligt att steka i olivolja. Människan har i årtusenden använt sig av denna förnämliga olja i matlagning, till hudvård, som medicin och som bränsle. Olivoljan tål upphettning upp till 200 grader bra. Vid högre temperaturer börjar den ryka och smak och doft förändras.