Kul råvaror, köksaker & presenter. Från salt till sugarpaste.

Användarnamn

Inlägg taggade med "choklad"

Choklad-salami - Salame di Cioccolata
No-bake chokladkaka som kan bakas utan ugn eller spis. Perfekt året runt eller som del av gotterna till jul. Den galet goda korven finns i mängder av varianter och kallas Salame di Cioccolata i Italien.
Chokladfondue
Vansinnigt gott!
Gör egna chokladpraliner
Gör egna chokladpraliner. Följ guiden och lyckas med pralinerna.
Salty caramel ganach
Ganach salty caramel för ca 30 praliner
Chokladganach till praliner
Ganach eller chokladtryffel-fyllning. Ett bra grundrecept För ca 30 praliner.
Chokladbollar på klassiskt vis
Superenkla chokladbollar som görs på klassiskt vis med en karamellig touch. Dekorera dem med pärlsocker eller med kokos, du väljer själv, smaskigt blir det i alla fall!
Raw foodbollar med choklad och kaffe
De här godingarna passar som mellanmål en eftermiddag, som en nyttigare efterrätt eller varför inte som en del av picknickkorgen? De är lätta att slänga ihop och att ta med sig.
Chokladbollar med popcorn som garnering
De här chokladbollarna med dadlar och popcorn är riktigt enkla att rulla ihop, perfekta för fredagsmyset eller att ta med ut i parken.
Färga choklad
Färga vit choklad men naturliga pulver och kakaosmör. Testa rödbeta, matcha, blåbär eller någon annan spännande färg.
Grundrecept på egen chokladfärg på pulver
Gör egen färg till chokladpraliner, ett grundrecept på egen färg med pulver till choklad.
Brownies med miso-kola
Nästan nyttiga brownies med massor av chokladsmak, lite salt toppade med chokladkola och nötter med tillsats av japansk vit miso som höjer smaken till skyarna!
Choklad- & chiliglass
Svalkande hetta! Superenkel glass som går fint att göra även utan glassmaskin.
Påskägg av choklad eller melts
Vackra påskägg i fina färger gör du enkelt av färgade melts eller choklad. Lite större ägg som kan fyllas med en överraskning!
Varm choklad med lavendel och pistage
Oväntat god kombo av gröna pistagenötter, rosalila lavendel och härligt mustig varm choklad. Mitt i prick!
Varm och kryddig choklad
Kryddig varm choklad som ger extra värme till frusna själar.
Varm choklad med havssalt
Choklad i kombination med havssalt finns i chokladkakor. Testa en varm drickchoklad med lite salt. Gott, mindre sött och lite mer vuxet än vanlig chokladdryck.
Stefan tipsar Martin Morand
Mäster tränar chokladtävlande.
Fransk chokladtryffelkaka
Mörk fransk chokladkaka. Superenkel att göra och sprängfylld med chokladsmak.
Choklad och kakao
Hur gör man kakao?
Kakaosmör, det finaste fettet
Hur använder man kakaosmör och vad är det?
Små tårtor
Jag har snöat in på att göra lite mindre tårtor.
Chokladtårtbottnar
Lite kompakta och saftiga bottnar perfekta till goda tårtor med härliga fyllningar. Jag delar ibland smeten i 2 delar och gräddar i en liten springform 12cm i diameter. Då får man 2st små men höga tårtor. Även om jag gör en tårta tar jag gärna en lite mindre form och får en högre tårta.
Chokladfondant med tryffelhonung
En spännande fondant de lux med tryffelhonung. Receptet & bilden kommer ursprungligen från Calugi som levererar tryffelhonungen men har förändrats något.
Enkla chocolate chip cookies
Superenkla att baka och lika goda som godis!
Gör påskägg i choklad
Konditor Stefan J Petersén lär dig göra påskäggskal i choklad, Fina som de är eller ihopbyggda till ett vackert påskslott med marsipanankor,
Temperera choklad
Stefan lär dig temperera choklad på ett enkelt och smart sätt.
Vit chokladtryffel med fruktsmaker
Vit choklad är en fin bas i en chokladtryffel som ska smaksätts eller färgas. Testa att både färgsätta och smaksätta tryffeln med frukt eller bärpulver. Självklart kan du strunta i smakerna om du vill ha en helt vit tryffel eller med den som bas experimentera med andra smaker.
Mörk chokladtryffel
Härlig chokladsmak att fylla praliner, bakverk och annat gott med. Testa att alternera chokladsorter eller tillsätt olika typer av smaksättningar.
Rosa chokladkaka med guldglänsande nötcrunch
Superenkelt, effektfullt och smaskigt sött men med tydlig hallonsmak.
Rosa chokladpraliner
Rosa chokladpraliner med hallonsmak och mörk chokladtryffel.
Grön matchatryffel på vit choklad
Härligt grön tryffel för fyllning i praliner och bakverk.
Kladdkaka med eller utan smaksättning
Klassisk kladdkaka är enkel och snabb att baka. Den kan piffas till lite extra med spännande smaksättning. Testa chili, hallon, citrus eller nötter.
Chokladprovning
Gör en enkel chokladprovning. Testa olika typer av Criollo, den finaste av kakaotyper.
Gjuta praliner och temperera choklad
Temperera choklad som ett proffs och gjut vackra praliner.
Chokladcravings
Lite nyttigt och lyxigt i chokladen gör den ännu godare.
Chokladkaka med matcha, bär, kokos och guld
En vacker chokladkaka med matcha, bär och kokos. Dekorerad med guld!
Vit chokladkaka med guldnötter
Gör egna chokladkakor med olika dekorativa ätbara utsmyckningar som smakar mer eller mindre. På denna vita kaka ligger det guld i små högar...
Chokladvåfflor
Choklad i våfflorna är fantastiskt gott. Riktigt goda till starkt kaffe med lite florsocker på toppen hackad choklad och en klick grädde. En annan variant är att lägga till en klick lemoncurd och en kvist mynta.
Chokladfondant
Mörk härlig chokladfondant som smälter i munnen. En härlig desert som uppskattas av de flesta - unga som gamla.
Vit chokladfondant
Fondant med vitchoklad som rinner ut likt lava ur den lilla kakan.
Chokladtårta i 3 våningar
Baka en trevånings chokladtårta till festen eller bröllopet.
Chokladpraliner enkla
Gör egna chokladpraliner i silikonformar. Superenkla praliner som även kan göra av nybörjaren.